Kiosklarin Kullanım Alanları
Kiosklarin Kullanım Alanları
Hangi İşe, Hangi Kiosku Seçeceğim?
Kioskların sektörlere göre farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Hangi sektörlerde hangi amaçla kullanılabilir, hangi işe hangi kiosk uygundur? Bu yazıda sektörlere göre kiosk kullanımı hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Perakendecilik
Perakandecilik sektöründe market ve magazalarda satış destekleyici uygulamalar olarak kiosklardan faydalanılmakatadır. Ürün bilgisi, ürün fiyat?, kampanyaların duyurulması için kiosklar kullanılmakta. Müşterilerin alışverişleri karşılığında biriktirdikleri puanlar için kiosklar üstünden hediye çeki basmaları sağlanarak müşteri sadakati desteklenmektedir. Bunun dışında müşteri kartı başvurusu, müşteri bilgilerinin güncellenmesi ve şikayet ve önerilerin alınması için kiosklar ideal bir araçtır. Bunlar dışında bazı mal ve hizmetlerin satışı direkt kiosk üstünden yapılarak insan kaynağı ve ekstra mekan ayırmadan satış işlemleri içinde kullanılabilir.
Pazarlama
Kiosklarla size özel dijital pazarlama noktaları yaratabilir, interaktif reklam ve kurumsal iletişim uygulamalarınızı doğrudan hedef kitlenizin bulunduğu alanlarda gerçekleştirebilirsiniz. Kiosklar, satın alma eğilimindeki kalabalıkları, satın alma davranışını gerçekleştirecekleri ortamlarda yakalayarak hedef kitleniz haline getirir. Kiosklar satın almaya yönlendirirken, aynı zamanda interaktif bir reklam ortamı olma özelliği de taşırlar. Kiosklar dışında büyük ekran display'ler kullanarak Digital Signage uygulamları yapabilir ve kendi kapalı devre kurumsal reklam ve tanıtım kanalınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca pazarlmasını yaptığınız bazı mal ve hizmetlerin anında kiosk üstünden satışınıda gerçekleştirebilirisiniz.
Hizmet Sektörü
Hizmet sektöründe; özellikle sağlık, konaklama, eğitim, ulaşım ve insan kaynakları alanında kiosklar etkin olarak kullanılmaktadır. Sağlık Hizmetleri alanında özellikle hastanelerde doktor randevusu alma ve tahlil sonuçlarını basma içinde kullanıldığı gibi sağlık kisoklarıyla self servis olarak kişiler tansiyon, nabız, yaş oranı, boy ve kilo ölçümü yapabilmekteler. Konaklama sektöründe otel ve tatil köylerinde restorant rezarvasyonu, internete başlanma, aktivitlere rezarvasyon yaptırma gibi işlemler için kullanılmaktadır. Eğitim alanında okullarda öğrenci işlemlerinin yapılması, kütüpanede kitap ve dökümantasyon arama, öğrenci kartlarıyla işlem yapabilme mümkündür. Ulaşım sektöründe ulaşım araçlarının tarifleri hakkında bilgi alma, ödeme sistemli kiosklar üstünden bilet alma, ulaşım kartına kontör doldurma işlemleri gerçekeleştirilebilmektedir. Diğer özel kurumlarda da geçiş kontrol sistemleri veya insan kaynakları bölümlerince online personel işlemler içinde kiosklar kullanılmakatadır.
Devlet ve Belediye
Devlet ve Belediye kurumlarında başvuru ve bilgi edinme işlemlerinin yerine getirlmesinde kiosklardan faydalınılmaktadır. Harç, vergi, fatura, aidat ödemeleri gibi ödemeler için ödeme sistemli kiosklarla gerekli işlemler self servis yapılabilmektedir.
Bankacılık
Bankacılık alanında online bankacılık işlemleri, sıra alma, hesaba para yatırma, borç ödeme gibi işlemler kiosklar üstünden yapılabilmektedir. Banka şubelerinin yükünü azaltan ve müşterilerin bankoya gitmesine gerek kalmadan kiosklar üstünden işlem yapabilmeleri bankacılık alanında masarfların azalması ve müşteri menuniyetinin artmasını sağlamaktadır.
Endüstriyel Otomasyon
Üretim tesislerinde verimliliği arttırıcı üretim otomasyonu projelerinde kiosklar ve panel pc ler kullanılarak üretim takip uygulamaları yapılmaktadır. Ayrıca CNC tezgahlarının yenetim terminali olarakta kiosk ve panel PC ler kullanılmaktadır.